Fartøytransaksjoner

Misje Bulk AS, Bergen, overtok i vår SP Venture (4966 tdw) fra BBS Bulk VII AS. Skipet er bygget i Nederland i 1999 og innkjøpt i 2008 som Arklow Venture med bare-boat-T/C tilbake til Arklow Shipping i Irland. Det seiler under Bahamas flagg og er det største i Misjes flåte av lignende skip.

Wilson ASA, Bergen, har kjøpt søstrene Arion og Hestia (2460 tdw) fra tyske Lauterjung for levering på ettersommeren, etter at de i flere år har seilt på T/C. De er bygget i Romania i 1999/2000 på tysk design og spesifikasjoner, med Deutz hovedmotorer på 2020 bhk. Med lengde like i underkant av 90 meter, kubikk på 3700 kbm og nedsenkbart styrehus er skipene velegnet for farten på Rhinen.

Skagerak Shipping AS i Kristiansand har trukket sine fire skip fra drift og befraktning i Hav Chartering i Oslo og inngått nytt samarbeid med Høyer/Kopervik-gruppen og Peak Shipping. Selskapet eies av eiendomsinvestorer i Kristiansand og har fire skip, Atlantica Hav (1915 tdw/11982), Baltica Hav (2305 tdw/1983), samt Hav Marlin og Hav Dolphin (3050 tdw/1994). Skipsdriften blir nå overtatt av Kopervik Shipping, mens befraktning av de to største går til Høyer i Porsgrunn og av de to minste til Peak Shipping i Bergen.